Presentaties

De SOK presenteert zich regelmatig aan de buitenwereld. Zo is de SOK jaarlijks aanwezig tijdens de Genootschapsdag. Tijdens deze dag zullen enkele SOK-leden een stand bemannen met allerlei foto's en objecten en beantwoorden met plezier al uw vragen.

De stand van de SOK is regelmatig aanwezig tijdens open dagen van organisaties waarmee wij samenwerken. Zo kon men ons 'promotieteam' tegenkomen op de Natuurdag van de Vereniging Natuurmonumenten.

De eerste tentoonstelling door de SOK was de zeer succesvolle "Van pötjestoete tot ratnakke" in 1977 over het oude beroep van de blokbreker. In 1984 organiseerde de SOK een tweede tentoonstelling, over de Sint Pietersberg met de historische titel "Meynen Merghel". Deze expositie werd gehouden in het Natuurhistorisch museum. Onder de titel "Sprekend duister" werd de derde tentoonstelling gelanceerd. Deze eveneens zeer succesvolle expositie werd in samenwerking met het Natuurhistorisch museum gerealiseerd in 1995. Het leeuwendeel van de werkzaamheden werd wederom door de SOK-leden zelf uitgevoerd. Niet alleen leverden zij het materiaal dat getoond werd, ook voerden zij de werkzaamheden uit in de expositieruimte.